Àðõèâà
 Àðõèâà 2007
 Àðõèâà 2008
 

   

 

 

 

 

 

 

 

Latest News
  Next 

22-08-2016

Црвениот крст на РМ продолжува со поддршката на жителите погодени од природни катастофи.

19-08-2016

Црвениот крст на РМ продолжува со поддршката на жителите погодени од природни катастофи.

16-08-2016

Црвениот крст на РМ со своите 7 мобилни тимови, односно 150 лица-волонтери и професионалци, продолжува со поддршката на жителите погодени од природни катастофи.

16-08-2016

Во насока на психосоцијална поддршка на деца со вродени срцеви аномалии Црвен крст на град Скопје и Специјалната болница Филип II во период од 03-09.08.2016г. во Струга, Солферино го реализираа летниот камп Моето срце во сите бои.

10-08-2016

Пивара Скопје и Coca-Cola обезбедија 100.000 евра, волонтери и пакувана вода за погодените од поплавите


09-08-2016

Поројните врнежи од дожд предизвикаа поплави на населени места и плодни површини во Скопје и Тетово.

27-07-2016

Црвен крст на град Скопје со поддршка на ООЦК Кисела Вода, традиционално, на 26 Јули во просториите на Културно информативниот центар (КИЦ)– Скопје ја организираше крводарителската акција во знак на сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје, но и во знак на покажаната солидарноста и хуманоста на нашите сограѓани. На акцијата собрани беа 115 единици крв.

19-07-2016

Делегација од 8 члена од Црвен крст на Р.Македонија, лица кои се ангажирани во двата транзитни центри во Р.Македонија, беа во студиска посета на Р.Србија од 14 до 16 јули 2016 година.

19-07-2016

Во период од еден месец (16 јуни до 16 јули) Тимот за одговор при катастрофи 11 пати беше излезен на терен во склоп на активноста Топлотен бран.

15-07-2016

Денеска 04.07.2016,  Црвен крст на град Скопје со почеток од 11ч, во просториите на Дневениот центар за стари лица во општина Сарај (Осново училиште „Дитурија“) подели 80 пакети со храна и хигиена по повод верскиот празник Рамазан Бајрам, а во насока на сензибилизирање на верската толеранција и меѓусебно почитување.


Video

This text will be replaced

 
 
 
 
 

 

 
 
    Copyright  Redcross-Skopje © 2014. All Rights Reserved