Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2007

Безбедност во сообраќајот

За првпат Црвен крст на град Скопје беше дел од националната кампања Безбедност во сообраќајот како институција која со своите материјални и човечки капацитети може, а и сака да даде свој придонес во реализација на истата.

Повеќе...

ЦКА-ПХВ со нов старт

И еве не повторно на почетокот на една нова школска година, а со тоа и на почетокот на уште еден нов ЦКА-ПХВ циклус. И оваа година, исто како и во минатата, во имплементацијата на проектот ни се придружуваат голем број на млади луѓе од сите ООЦК во Македонија. Во текот на овој циклус ќе бидат реализирани четири редовни работилници, две во есенскиот период и две во пролетниот период, и една финална работилница во почетокот на месец мај како заокружување на сето она што заеднички ќе го постигнеме во циклусот кој ни претстои.

Повеќе...

Безбедност во сообраќајот 22.04-29.04.2007

За првпат Црвен крст на град Скопје беше дел од националната кампања Безбедност во сообраќајот како институција која со своите материјални и човечки капацитети може, а и сака да даде свој придонес во реализација на истата.

Повеќе...

Дисеминација за 340 студенти од Медицински и Стоматолошки факултет

Црвен крст на град Скопје, традиционално, во рамките на теренска настава по предметот Социјална медицина спроведува дисеминациска обука на студентите од Медицински и Стоматолошки факултет.

Повеќе...

ЦКА-ПХВ во Албанија

ЦКА-ПХВ освои уште една земја. Во периодот од 13 до 19 Јануари беше започната имплементацијата на ЦКА-ПХВ проектот во Р. Албанија. Во текот на почетната фаза направена е посета на шест ООЦК : Скадар, Корча, Тирана, Берат, Драч и Елбасан, во кои беа направени еднодневни ЦКА-ПХВ работилници. На секоја работилница беа присутни по 30 младинци.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE