Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Црвен крст на град Скопје и Скопски маратон

Црвен крст на град Скопје се вклучи во манифестација Скопскиот маратонот кој се организира  на 11 мај 2008 година.

Беа поставени шатори на плоштадот Македонија од страна на тимот за логистика  обележени со знаци на Црвен крст. Во шаторите тимот за прва помош им укажуваше помош на учесниците во маратонот кои имаа потреба од неа. Во текот на маратонот во шаторите им беше укажана прва помош на околу 20 учесници. Пократ двата тима учество зедоа и општинските тимови за одговор при катастрофи.

На плоштадот Македонија беа и младите од клубот на малади на Црвен крст на град Скопје, кои одбележани преку елечињата на Црвен крст ги продаваа вредносните бонови од кампањата За посреќно детство. На овој начин и младите се вклучија на спортска активност од пошироки размери што беше добра можност за промоција на нашите активност.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE