Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Посета на домот за стари лица мајка Тереза

Црвениот крст на град Скопје традиционално се вклучува во одбележување на неделата за грижа на старите лица( 17-23.11)  со цел покажување грижа и почит кон старите лица, подддршка и помоШ за подобрување на условите за живот и нивното здравје.

Во рамките на оваа недела на 20.11.2008,  младите го посетија домот за стари лица Мјака Тереза во ЗлокуЌани. Во рамките на оваа посета за жителите на домот Мајка Тереза  им беа подарени витамински напитоци и таблети, а за најстарата 90 годиШна жителка следуваШе посебна награда.

При посетата на домот 100- те стари лица беа почестени со торта, а  нивните насмевки и нескриената радост причинија големо задоволство на младите на Црвениот крст на град Скопје.

И оваа како и претходните години несебична поддрШка во реализирање на активностите добиваме и од мобилниот оператор КОСМОФОН. За потребите на старите лица сместени во домови, и подобрување на условите за живот на истите, отворена е телефонската линија 075/ 140- 100, на која со повик или смс порака  се донираат 50 денари. Линијата Ќе биде отворена до крајот на месец Ноември, а средствата Ќе се искористат за подобрување на условите за живот на старите лица во домот ЗлокуЌани.
Со овие активности Црвениот Крст на град Скопје  се вклучува во одбележувањето на неделата за грижа кон старите лица, давајЌи на свој начин придонес во подигање на свеста во околината за потребното внимание и грижа кон постарите лица, покажувајЌи грижа и разбирање кон нив, за  тие да се почувствуваат повеЌе сакани, и достојно да ја живеат својата старост.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE