Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Едноднева екскурзија со децата од интернатот од с. Љубанци

Одделот за млади на Црвен крст на град Скопје, во рамките на своите традиционални хуманитарни активности организира дружење со деца од социјално загрозени семејства, ранливи категории и рурални средини.

Преку овој вид на активности, сакаме да им подариме забава, радост и убави моменти на децата на кои им недостасува повеќе дружење, забава, радост.

Една таква активност беше реализирана на  26.11.2008 година. Младинците на Црвен крст на град Скопје со организиран превоз, ги земаа децата од интернатот во с.Љубанци. Оттаму следуваше посета на Зоолошката градина, каде што децата имаа можност да ги видат и одблизу да ги запознаат животните. Потоа го посетивме и Природно-научниот музеј, каде што кустосот не запозна со се она што го нуди музејот и сите видови животни кои постојат во Р. Македонија.
За крај следуваше топол оброк од Мек Доналдс и прошетка во ТЦ Рамстор.
Во придружба на младинците, по прекрасно поминатиот ден, со организиран превоз од Црвениот крст децата беа повторно вратени во с.Љубанци.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE