Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЕДНОДНЕВЕН ТРЕНИНГ-СЕМИНАР НА ОПШТИНСКИТЕ

Црвениот крст на град Скопје во соработка со општинските организации во Скопје постојано се грижи за оспособување и  кадровско и организационо јакнење на општинските тимови за одговор при катастрофи.

Во таа смисла на 16 ноември 2008 год на Водно се организираше еднодневен тренинг-семинар за оспособување на тимовите за правење на брза проценка при евентуална катастрофа, подигање и растурање на шатори и укажување на прва помош на реалистичко прикажани рани и повреди.

Домаќин на овој тренинг беше Општинската организација на Црвен крст Кисела Вода.

Тимот за логистика на ЕОК на ЦКРМ ги следеше активностите на подигање и растурање на шатори, правење на брза проценка и за храната на учесниците.

Тренинг семинарот беше успешен. Иако временските услови беа лоши, програмата се реализираше.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE