Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2008

“Животот е убав под 6”

Во текот на 13 и 14 ноември се вршеше бесплатен преглед на мерење на шеќер во крвта на десет локации на територија на град Скопје, во секоја Општинска организација по две локации.

Повеќе...

Ликовна изложба и награди за најуспешни на полето на крводарителство

Во Националната галерија на Македонија-Мала станица во периодот од 10 до 24 ноември е поставена изложба составена од делата на осмата ликовна колонија организирана под покровителство на Црвен крст на град Скопје.

Повеќе...

Нов ЦКА-ПХВ циклус

Оваа година ЦКА-ПХВ повторно ја шири својата мрежа низ сите ООЦК мобилизирајки ги младите луѓе и правејки ги свесни за моќта која ја имаат во креирањето на позитивни промени во заедниците во кои што живеат.

Повеќе...

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА НА ВОДНО СО ДЕТСКО СОС СЕЛО

На ден 11 Октоври, Клубот на млади на Црвен крст на град Скопје, организираШе едноднева екскурзија на Водно за децата од Детско СОС село. На активноста беа присутни  16 младинци од клубот, 23 деца од детското сос село, две СОС мајки и педагог.

Повеќе...

Ден на гладта 16 Октомври

Црвениот крст на град Скопје во соработка со 5-те ООЦК на територија на наШиот град традиционално се вклучува во одбележувањето на 16 Октомври, ден на борба против гладот.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE