Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2008

Клуб на млади-И покрај се можеме!

Црвениот крст на град Скопје- клуб на млади, оваа година ја започнуваат имплементацијата на проектот за Промовирање на еднаквост кај младите преку едукација за надминување на предрасуди, стереотипи и конфликтите причинети од остоење на различности, како и градење на тимски дух, финансиски поддржан од фирмата ПрицеЊатерхоусе Цооперс .

Повеќе...

Младите на Црвениот крст на град Скопје вклучени во одбележувањето на месецот на борба против ракот на дојката

Соработката со организацијата Животна искра и оваа година ја продолжуваме со активности насочени во сферата на превентива и подигање на свеста за канцерот, едно од најраспространетите заболувања на денешницата.

Повеќе...

Фестивал на реката

На 1 септември 2008 год ( среда) од 17:00 до 20:00 часот, Црвениот крст на град Скопје беше дел од манифестацијата “фестивалот на реката” организиран од страна на градот Скопје . Црвениот ксрт се вклучи со тимот за спасување на вода, тимот за спасување на планина и  тимот за вода и санитација кој презентираше дел од опремата и лабараторија.

Повеќе...

Искачување на голем Кораб 2008

По повод денот на независноста на Република Македонија, по покана на Планинарското друштво Кораб, тимот за спасување на планина на ЕОК на ЦКРМ учествуваше во обезбедување на меѓународната планинарска акција Искачување на голем Кораб 2008 год.

Повеќе...

Ликовна колонија Струга 2008 г.

Традицијата за одржување на ликовни колонии во организација на Црвен крст на град Скопје и оваа година го продолжи својот континуитет.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE