Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2008

ЦКХ ПХВ Летен камп

Од 19-23 август се оддржа прв меѓународен ЦКА ПХВ летен камп во Струга. Летниот камп претставува круна на десетогодишна програма која Црвен крст на град Скопје ја спроведува во соработка со Црвен крст на РМ, МКЦК и биро за развој на образование.

Повеќе...

Донација за Заводот за деца и млади

Како дел од активностите по повод 26 јули е и донацијата на 2 клима уреди, телевизор и ДВД во Заводот на деца и млади со посебни потреби во Топанско поле.

Повеќе...

Изложба на поштенски марки

По повод 45 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје Црвениот крст на град Скопје организираше изложба.  Истата се реализираше во рамките на активностите на градот Скопје по повод овој ден во соработка со Црвениот крст на Р. Македонија и Филателистичко друштво “Картофил”.

Повеќе...

ОСПОСОБУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ ТИМОВИ ЗА ОДГОВОР ПРИ КАТАСТРОФИ

Црвениот крст на град Скопје посебно внимание посветува на оспособеноста на организацијата за дејствување при катастрофи.

Повеќе...

ЦРВЕНИОТ КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ СЕКОЈДНЕВНО ВО АКЦИЈА

Црвениот крст на Скопје навреме ги направи сите подготовки за дејствување при високи температури.  Мобилните екипи на Црвениот крст на град Скопје беа присутни по улиците каде се движат голем број на луѓе, автобуските постројки, пред здравствените установи, пазарите и сл.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE