Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2008

Дисеминација за млади

Во рамките на проектот Придружи ни се биди пријател на химаноста кој за цел има привлекување и задржување на младите волонтери во редовите на организацијата  се одржа обука за дисеминација.

Повеќе...

Уште едно финале од ЦКА-ПХВ

И како полека одминува месецот Мај, така зад нас полека оставаме уште еден, единаесетиот успешен циклус на проектот Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности. Успехот го мериме и го искажуваме преку факти, 116 мали проекти имплементирани за добробит на заедницата односно на ранливи целни групи.

Повеќе...

Црвен крст на град Скопје и Скопски маратон

Црвен крст на град Скопје се вклучи во манифестација Скопскиот маратонот кој се организира  на 11 мај 2008 година.

Повеќе...

Одбележан Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената Полумесечина

По повод 8 мај-Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, Црвен крст на град Скопје, се вклучи во глобалното одбележување на овој значаен датум.

Повеќе...

УЧИЛИШНА СЛУЖБА НА ЦРВЕН КРСТ ЗА ЕДУКАЦИЈА И ПРЕВЕНЦИЈА

Црвениот Крст на град Скопје во соработка со Германскиот Црвен Крст, а во директна имплементација со 5-те Општински Организации на Црвен крст (Карпош, Чаир, Кисела вода, Центар и Гази баба) започна со реализација на уште еден проект од областа на Здравствено-превентивна дејност и Прва помош насловен кака УЧИЛИШНА СЛУЖБА НА ЦРВЕН  КРСТ ЗА ЕДУКАЦИЈА И ПРЕВЕНЦИЈА.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE