Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2008

Одбележување на светски ден за борба против ХИВ/СИДА

Оваа година Црвен крст на град Скопје, со поддршка на високиот комесаријат за бегалци во РМ (УНХЦР) Скопје, на 1 Декември традиционално се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на борба против СИДА/ХИВ вирусот, пред се со акцент на младата популација во РМ.

Повеќе...

Нови канцеларии на Црвен крст

Црвен крст на Општинска Организација Чаир и Црвен крст на Општинска Организација на Гази баба во употреба ги пуштија новите простории за работа.

Повеќе...

Курс за летни техники во Хрватска

На покана на Горската спасителна служба на Р. Хрватска, четири члена екипа од тимот за спасување на планина на Единица за одговор при катастрофи на  ЦКРМ

Повеќе...

Посета на домот за стари лица мајка Тереза

Црвениот крст на град Скопје традиционално се вклучува во одбележување на неделата за грижа на старите лица( 17-23.11)  со цел покажување грижа и почит кон старите лица, подддршка и помоШ за подобрување на условите за живот и нивното здравје.

Повеќе...

Крводарителска акција

По повод 13 Ноември, денот на ослободување на Скопје, во просториите на кино Милениум во Градски трговски центар беше спроведена традиционалната крводарителска акција, во периодот од 09:00 до 17:00 часот.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE