Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

УЧЕСТВО НА ЕОК НА ЦКРМ НА ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК ВОДИЦИ

На 19.01.2009 година, единицата за одговор при катастрофи, повторно учествуваше во традиционалната манифестација за фрлање на крстот во водите на реката Вардар

Поточно, специјалците од тимовите за спасување на вода, спасување на планина, медицинскиот тим,  тимот за логистика и тимот за вода и санитација се грижеа за безбедноста на 150 граѓани кои се фрлаа во реката Вардар по крстот.

Тимот за спасување на планина постави јаже преку реката обележено со пловки кое  на 90% од учесниците  им помогна да се задржат на него И да излезат на обала.
Медицинскиот тим пак имаше повеќе интервенции (посекотини, набиеници, шокови состојби и сл) но на крај за сите се помина во најдобар ред.

Граѓаните повторно имаа можност да се уверат во подготвеноста и стручноста на кадарот на Црвениот крст.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE