Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Центарот за поддршка на образованието и заедницата во Шуто Оризари

На 28 јануари 2009 ( среда) Високиот Комесаријат за бегалци УНХЦР во соработка со Црвениот крст  на град Скопје свечено ќе го отворат Центарот за поддршка на образованието и заедницата во Шуто Оризари наменето за бегалците и барателите на азил.

Центарот ќе биде собирно место за едукација, советување, рекреација и други активности  развиени во соработка со и за бегалците и барателите на азил во Шуто Оризари.

Целта на Центарот е да биде помошно средство во процесот на зголемување на независноста на бегалците. Центарот е дел од соработката на УНХЦР, Владата и партнерските граѓанските организации, кои асистираа во изнаоѓањето на трајно решение за бегалците, доброволно враќање во татковината или локална интеграција  во согласност со Националната Стретегија за Локална интеграција на бегалците и странците.

Меѓу присутните гости беше претставникот на УНХЦР со канцеларија во Скопје г.Карлос Малдонадо, амбасадорот на Австрија, заменик секретарот на МТСП г. Спиро Ристовски, претставници од Бегалскиот комитет на Ромите, како и многубројни партнери и соработници на Црвениот крст на град Скопје.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE