Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Клуб на крводарители на Црвен крст на град Скопје

Во рамките на Црвен крст на град Скопје формиран е Клуб на крводарители во кој членуваат крводарители на територијата на Градот Скопје.

Целта на Клубот на крводарители е подобрувањето и унапредувањето на крводарителството и активности во полето на крводарителството на територија на градот Скопје како и заштита на правата на крводарителите.
Клубот моментално брои 40 членови, но истиот е од отворен тип и во него може да членуваат крводарители од територијата на град Скопје, односно секој оној што сака да придонесе во подобрувањето и унапредувањето на крводарителството. Формирана е и Ѕахоо група преку која членовите контактираат меѓу себе и разменуваат идеи и искуства.

На ден 22.01.2009 год. во гимназијата во нас. Драчево, клубот организираше крводарителска акција на која се собраа 42 крвни едници и истата како нивна прва активност се оцени како доста успешна.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE