Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Хуманитарен концерт Љубовни ноти

Во хорската сала на училиштето „Илија Николовски -ЛУЈ” Скопје. на 13.02.2009 г. со почеток во 18:00 часот се одржа хуманитарен концертот на кој беа изведени инструментални љубовни теми од учениците од училиштето како и специјалните гости

Организатор на истиот беа младите од Клубот на млади при Црвениот крст на град Скопје, а.по повод Денот на вљубените. Во подготовките за концертот, учествуваа многу волонтери од клубот на млади при Црвениот крст на град Скопје. Тие сами ги изработија постерите, поканите за гостите и исто така сами се погрижија за украсување на салата во симболика на Св. Валентин, денот на љубовта и вљубените. Исто така еден од волонтерите свој придонес даде со тоа што приготви домашни колачиња за сите присутни. Младите беа поддржани во оваа идеја и од  г. Зоран Џорлев.
Исто така концертот со свое присуство го поддржаа Александар Митевски, Неџт Тиме и Зоран Џорлев, кој изведе неколку композиции. Гостите од публиката донираа на повеќе начини- во поставените кутии, преку купување на рачно изработени срца од страна на младите од клубот, потоа накит кој претходно беше изработен во домот за деца без родители 11Октомври, како и ЦД-иња од нашите поддржувачи на концертот Александар Митевски, Неџт Тиме и Зоран Џорлев. Сите собрани средства ќе бидат наменети за социјално загрозено семејство на територија на општина Кисела Вода.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE