Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Пушењето непријател на здравјето на вашето срце

На 24.02.2009 година во рамките на неделата за борба против срцевосадовите заболувања (21-29.02.2009) лекар волонтер од Црвениот крст на град Скопје во соработка со психолози од кардиохирургијата Филип 2-ри, оддржа предавање и работилница во просториите на ДХО „Даре Џамбаз”- Скопје.

Темата на предавањето, како и мотото на овогодинешното одбележување на неделата беше штетното влијание на цигарите врз срцето и крвните садови, а целна група беа ученици- средношколци и студенти од клубот на млади на ЦК на град Скопје како и лидерите на клубовите за едукација и превенција во средните училишта.
Во текот на оваа недела (21-28.02) ќе се одржат и едук

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE