Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Уште една успешна акција на спасителите на планина

По повод Денот на независноста на Република Македонија, планинарскиот клуб КОРАБ по 18-ти пат ја организира меѓународната планинарска акција ИСКАЧУВАЊЕ НА ГОЛЕМ КОРАБ.

По покана од планинарското друштво КОРАБ, тимот за спасување на планина засилен со доктор и логистичар и оваа година ја обезбедуваше оваа меѓународна планинарска акција. Нашите спасители од врвот на Кораб до подножјето имаа поставено 4 пункта со дежурни спасители и потребна опрема. Во текот на акцијата имаа околу стотина интервенции. Од сите учесници во манифестацијата, посебно од планинари надвор од нашата земја беа упатени честитки за спремноста и дициплината на нашите спасители во обезбедување на манифестацијата. И овој пат успешно ја промовираа Организацијата на Црвен крст и беа поканети на соработка со повеќе горско спасителни служби.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE