Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Традиционална крводарителска акција 13 Ноември

Црвен крст на град Скопје по повод 13 Ноември, Денот на ослободување на Скопје, традиционално организира крводарителска акција.

Оваа година акцијата беше организирана во Дом на АРМ на 13.11.2009 год. од 09:00-17:00 часот. На традиционалната крводарителска акција беа собрани 61 единици крв. Истиот ден беа доделени и традиционалните 13-то Ноемвриски награди за најуспешните на полето на крводарителството за 2008 год. Наградени беа : 1. Најдобар крводарител - Котевски Драги (ООЦК К.Вода) 2.Најдобри училишта - ДСУ д-р Панче Караѓозов (ООЦК Центар) ДСУ Зеф Љуш Марку ( ООЦК Чаир) 3.Најдобар Мотиватор - д-р Нусрет Џафери (ООЦК Чаир) 4.Најдобра ООЦК за 2008 год. - ООЦК Центар 5.Најдобра ООЦК за јануари-октомври 2009 год.- ООЦК К.Вода 6.Најдобар млад крводарител до 25 годишна возраст- Виолета Јовеска (ООЦК К.Вода)

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE