Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи

Црвен крст на град Скопје оваа година учествуваше во Одбележувањето на светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи.

Манифестацијата се одржа на плоштад Македонија на 15.11.2009 год . од 11:00-13:00 часот. На ова манифестација Црвен крст на град Скопје учествуваше со симулација на сообраќајна несреќа на која имаше 5 повредени, поставени беа три тенди на кои граѓаните имаа можност да пробаат укажување прва помош на повредени. На симулативната вежба на сообраќајната несреќа настапи екипата за ПП која учествуваше на Натпревар по ПП во Тиват. Црвениот крст имаше поставено и промотивни материјали за безбедност во сообраќајот, а тимот за логистика на ЕОК ја постави полската кујна и за сите посетители вареше чај. Вежбата предизвика интерес кај граѓаните и истата беше проследена на информативните програми на сите пишани и електронски медиуми.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE