Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2009

International forum: Club25 and health promotion Nairobi, Kenya 24-27 June 2009

Во периодот од 24-27 јуни 2009 година, претставник на Црвен крст на град Скопје присуствуваше на Интернационалниот форум Клуб 25- здравствена промоција, кој се одржа во Најроби, Кенија

Повеќе...

За сите нас...

На 24.06.2009 година во простоиите на  Хјундаи, на Црвен крст на град Скопје му беше доделено возило марка Hyundai I10 за уште подобро реализирање на активностите.

Повеќе...

20 јуни Денот на Бегалците

Високиот Комесаријат за Бегалци во Р. Македонија ( UNHCR) и Црвен крст на град Скопје, по повод Светскиот ден на бегалците, 20 јуни, организираа манифестација под мотото 10 години згрижени од соседите.

Повеќе...

СЕДУМНАЕСЕТ НОВИ СПАСИТЕЛИ НА ВОДА

Црвениот крст на град Скопје во периодот од 15 до 22 јуни 2009 год организираше курс за спасители на вода. Кандидатите имаа можност да ги проследат теоретските предавања во просториите на Црвениот крст на град Скопје и практичниот дел во базенот БИСЕР.

Повеќе...

Градски натпревар по Прва помош

Црвен крст на град Скопје на 14.06.2009 година го организираше Првиот Градски натпревар по Прва помош за екипите подмладокот. Целта на натпреварот беше да ги мотивираме учениците од основното образование да бидат дел од натпреварите по ПП, бидејќи истите не учествуваат на Државен натпревар по ПП .На натпреварот учествуваа првите три рангирани екипи од Општинските натпревари на ЦК на град Скопје или вкупно 11 екипи и Балканската екипа со ревијално учество.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE