Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2009

Евалуација на ЦКА ПХВ циклусот во Сараево

Црвен крст на Босна и Херцеговина потпомогнат од страна на Меѓународен комитет на Црвен крст, делегација во Сараево повторно го имплементираше ЦКА-ПХВ моделот во 7 општински организации. Учесници имаа одредено време за реализација на малите проекти и во текот на изминатиот викенд координаторна програмата од Македонија присуствуваше на евалуација на проектите каде што и даде особен придонес.

Повеќе...

Криволак вежби

На 28 мај 2009 год. Единицата за одговор при катастрофи учествуваше на  вежбата што ја организираше Министерството за одбрана на Република Македонија со студенти од Америка.

Повеќе...

НАГРАДА ПУНКТ ЗА БЕЗДОМНИЦИ

...На конкурсот за Национална награда за општествена одговорност на претпријатија (ООП) на Министерството за економија при Владата на РМ во соработка со Координативното тело за ООП, УСАИД и Инвент, во категоријата Награда во доменот на вложување во заедницата, COSMOFON доби признание за проектот Изградба на пункт за бездомници во Момин Поток кој во јануари 2008 година го реализираше во соработка со Црвениот Крст на Град Скопје.

Повеќе...

Втора ЦКА ПХВ финална работилница

Во период од 08-10 мај, во рамките на одбележување на денот на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во центарот Солферино, Струга се одржа втората  финална ЦКА ПХВ работилница за циклусот 2008-2009 година

Повеќе...

Црвен Крст на град Скопје и COSMOFON во кампања за промоција на крводарителство

Од денес, 19 мај 2009 g., Црвениот Крст на град Скопје во партнерство со COSMOFON ја почнува кампањата за промоција на крводарителството. Поддршка на кампањата во времетраење од еден месец дадоа и Лазов Груп, Специјалната болница ФИЛИП ВТОРИ и Nационалната галерија Мала Станица.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE