Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2009

Показна вежба СКОПЈЕ 2009 на Градскиот плоштад

Единицата за Одговор при Катастрофи на Црвен Крст на РМ демонстрираше показна вежба СКОПЈЕ 2009 на Градскиот плоштад Македонија која беше отворена од страна на градоначалникот на градот Скопје и генералниот секретар на Црвен крст на Р.Македонија.

Повеќе...

Прва ЦКА ПХВ финална работилница

Во период од 24-26 април во центарот Солферино, Струга се одржа прва финална ЦКА ПХВ работилница за циклусот 2008-2009 година. На истата присуствуваа 70 лица од кои 55 младинци кои во претходниот период изработуваа мали проекти.

Младинците беа избрани по претходно утврдени критериуми, односно нивната посветеност и инволвираност во проектите кои ги изработуваа. За нив работилницата претставува награда за трудот кој го имаат вложено во изработувањето на малите проекти.

Повеќе...

Хуманост на дело

Да се биде хуман значи да се инкорпорира хуманоста и желбата да се направи нешто добро за светот и за другите, во својот секојдневен живот.

Повеќе...

Официјално отварање на центар за здравствена заштита за странци

По долгогодишна соработка и заеднички акции и по потпишувањето на Договорот за соработка помегу Црвениот крст на Република Македонија и Министерството за Внатрешни работи на 25.03.2009 во Прифатниот центар за странци на МВР беше отворен пунк за примарна и превентивна здравствена заштита на Црвениот крст на град Скопје.

Повеќе...

Пункт за здравствена заштита на баратели на азил во Визбегово

Црвениот крст на град Скопје со имплементирање и реализирање на проектот Помош во здравство и логистичка асистенција на бегалците и барателите на азил, под донаторство на Високиот Комесаријат за Бегалци на Обединетите Нации,УНХЦР,отвори пункт за здравствена заштита во Прифатниот центар за баратели на азил во Визбегово.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE