Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2009

Уште 100 мали ЦКА-ПХВ проекти за добробит на заедницата

Во текот на викендот од 6 до 8 март оваа година, во центарот Солферино во Струга беше одржана подготвителна работилница за ЦКА-ПХВ колегиумот на инструктори за прегледување и евалуација на малите ЦКА-ПХВ проекти.

Повеќе...

ЦКА ПХВ во трка за ЕРСТЕ награда

Црвениот крст на град Скопје со проектот Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ) е една од шесте организации од Македонија кои заедно со уште 65 организации од осум земји влегоа во финалната трка за награда за Социјална интеграција 2009 на австриската ЕРСТЕ Фондација.

Повеќе...

Спасителите на планина на тренинг семинар на Попова Шапка

Планинските спасители со уште 10 нови членови од 12 до 15 февруари 2009 год на Попова Шапка ги усовршуваа техниките за спасување на планина во зимски услови.

Повеќе...

Пушењето непријател на здравјето на вашето срце

На 24.02.2009 година во рамките на неделата за борба против срцевосадовите заболувања (21-29.02.2009) лекар волонтер од Црвениот крст на град Скопје во соработка со психолози од кардиохирургијата Филип 2-ри, оддржа предавање и работилница во просториите на ДХО „Даре Џамбаз”- Скопје.

Повеќе...

Хуманитарен концерт Љубовни ноти

Во хорската сала на училиштето „Илија Николовски -ЛУЈ” Скопје. на 13.02.2009 г. со почеток во 18:00 часот се одржа хуманитарен концертот на кој беа изведени инструментални љубовни теми од учениците од училиштето како и специјалните гости

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE