Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2010

Остварување на новогодишни желби

Волшебната елка на желби во ТЦ Рамстор ги исполни сите новогодишни желби на 65- те децата сместени во згрижувачки семејства на територија на град Скопје.

Повеќе...

ДОНИРАЈТЕ ЗА ПОВЕЌЕ НАСМЕВКИ НА ДЕТСКИТЕ ЛИЦА!

Со оваа порака ПРОМЕС и Црвениот крст на град Скопје ја започнуваат својата нова соработка.

Повеќе...

„Донирај облека СЕГА“

Црвениот крст на град Скопје во соработка со веб страната www.fancy.mk  организираше акција за донирање на облека која се реализираше во саботата на 11.12.2010 год. на плоштад Македонија.

Повеќе...

Успешно завршена акцијата „Разбудете се хумани 2“

Во периодот од 15 октомври до 15 ноември во организација на Црвен Крст на град Скопје и Дормео се реализираше голема хуманитарна акција „Разбудете се хумани 2“ чија цел е подобрување на животните услови на ранливата категорија на луѓе преку собирање на користени душеци и нивно донирање во иституции кои се грижат за нив.

Повеќе...

НОВОГОДИШНА ВОЛШЕБНА ЕЛКА НА ЖЕЛБИ 2

Водени од идејата дека секој човек, особено дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници Рамстор Малл Црвен крст на град Скопје и ЈУ МеѓуопШтински центар за социјална работа Скопје со поддршка на учениците од Американски училишта НОВА и децата бегалци  од Едукативниот центар за образование и поддршка на бегалците по втор пат ќе организираат Новогодишен настан за 65 деца сместени во згрижувачки семејства на територија на град Скопје.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE