Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„ЗАШТИТИ СЕ ОД ПРЕДРАСУДИ !“

Одбележан светскиот ден за борба против ХИВ СИДА

Оваа година Црвен крст на град Скопје во соработка со ООЦК на територија на град Скопје, со поддршка на високиот комесаријат за бегалци во РМ (УНХЦР) Скопје, на 1 Декември традиционално се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на борба против СИДА/ХИВ вирусот, пред се со акцент на младата популација.

На овој начин превентивно и едукативно делувавме кај нашите врсници за свесноста и опасностите кои демнат ако не сме свесни за ризиците и последиците од оваа болест.

Во оваа насока Црвениот крст на град Скопје во координација со ООЦК на територија на град Скопје, на 01 Декември во периодот од 19:00-20:00 часот на ул. Македонија (пред спомен куќата на мајка Тереза) реализираше централен хепенинг.

На истиот се зборуваше за вистината за ХИВ/СИДА, се делеа промотивни материјали, а организирана беше и наградна квиз сложувалка и квиз.

За оние кои ја составуваа сложувалката и точно ги одговорија прашањата- најдобро информираните, следуваа награди.

На настанот се вклучи и групата пантомима кои за овој настан имаа подготвено посебна кореографија.
Водител на програмата беше Лила Филиповска.

Во рамките на неделата (01-10.12) обучените тренери и врснички едукатори реализираа едукации за членовите на клубот на млади на ЦК на град Скопје и за младите кои го посетуваат Центарот за интеграција на барателите на азил Ш. Оризари.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE