Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Успешно завршена акцијата „Разбудете се хумани 2“

Во периодот од 15 октомври до 15 ноември во организација на Црвен Крст на град Скопје и Дормео се реализираше голема хуманитарна акција „Разбудете се хумани 2“ чија цел е подобрување на животните услови на ранливата категорија на луѓе преку собирање на користени душеци и нивно донирање во иституции кои се грижат за нив.

Црвен Крст ги првеземаше донираните душеци од домовите на донаторите, а Дормео, на сите хумани граѓани, им овозможи попусти за купување на Дормео производи и убави Дормео подароци.

Во текот на акцијата беа собрани вкупно 214 душеци кои беа донирани во следните институции: Геронтолошки завод 13 Ноември, Дневен центар за лица со пречки во развојот Неготино, Завод за рехабилитација на деца и младинци -Топанско полое, Психијатриска болница Демир Хисар, Специјален завод за лица со пречки во развојот Демир Капија и Казнено поправен дом Идризово.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE