Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ДОНИРАЈТЕ ЗА ПОВЕЌЕ НАСМЕВКИ НА ДЕТСКИТЕ ЛИЦА!

Со оваа порака ПРОМЕС и Црвениот крст на град Скопје ја започнуваат својата нова соработка.

Деновиве во продавниците на ПРОМЕС во Скопје, беа поставени кутии за донација на парични средства каде граѓаните по купувањето на намирниците можат да остават парични средства. Парите ќе бидат наменети за деца кои припаѓаат на ранливи групи на население.

Кутиите ќе бидат во продавиниците во текот на целата година, а по собраните први донации и нивната намена, граѓаните ќе бидат информирани преку флаери кои ќе бидат поставени веднаш до самите кутии.

Во поддршка на акцијата се вклучува и такси компанијата „НАШЕ ТАКСИ“ на чии возила ќе бидат поставени пораки за подигање на свеста  на грѓаните за допринос во заедницата во која живеат.

На следните локации се поставени кутиите:

Промес Драчево, Промес Ченто, Промес Расадник, Промес Бисер, Промес Аеродром, Промес ГТЦ, Промес Рузвелтова, Промес Ѓорче Петров 1 и Промес Ѓорче Петров

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE