Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2010

Крводарителска и собирна акција во Амбасадата на САД

На 14.10.2010 год. во Амбасадата на САД во Скопје во соработка со Црвениот крст на град Скопје втора година по ред се организираше крводарителска и собирна акција на прехранбени продукти во рамки на кампбањата за денот на гладта “Помислете и на нас„.

Повеќе...

РАЗБУДЕТЕ СЕ ХУМАНИ 2

На 15.10.2010, во организација на Дормео и Црвен Крст на град Скопје, започнa голема хуманитарната акција „Разбудете се хумани 2“, чија цел е подобрување на животните услови на ранливата категорија на луѓе преку собирање на користени душеци и нивно донирање во иституции кои се грижат за нив (болници, домови за стари лица, станови на деца без родители, казнено поправни домови).

Повеќе...

Донација од ВИТАЛИА за децата во Центарот за подршка на бегалци во Шутка

По повод 26 Септември, Денот на срцето, на 28 ми септември, децата од Центарот за подршка на бегалци во Шутка добија едукација од страна на   Д-р Нела Деспотовска, нутриционист од ВИТАЛИА,
за тоа која храна е потребно да ја внесуваат во текот на денот за да можат да го сочуваат здравјето на своето срце и да можат бидат силни и здрави.

Повеќе...

Деветнаесети државен натпревар по прва помош

На 25ти септември, во периодот од 09:30 до 17:00 часот, се одржа Деветнаесетиот државен натпревар по прва помош чиј домаќин беше Црвениот крст на град Скопје.

Повеќе...

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПРВАТА ПОМОШ

„Прва помош за сите“ е овогодинешното мото под кое во саботата на 11 Септември, Црвениот крст на град Скопје го одбележа 11 Септември – Светскиот ден на првата помош.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE