Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2010

Училишен прибор и облека за децата-бегалци

На 01 Септември амбасадорот на САД во Македонија, Филип Рикер и претставници од амбасадата го посетија Центарот за поддршка на бегалците, кој е менаџиран од Црвен крст на град Скопје,
а поддржан од УНХЦР-канцеларијата во Скопје и ја доделија донацијата од училишен прибор и пакет со облека на децата од заедницата на бегалци кои се вклучени во образовниот процес, а го посетуваат Центарот.

Повеќе...

ИНФОРМАЦИЈА

Мобилните екипи на Црвениот крст на град Скопје и на 28 август 2010 година ( сабота ) по најфреквентните улици на територијата на Скопје делеа ладна минерална вода и информативно пропаганден материал како граѓаните да се заштитат од високите температуре.

Повеќе...

Донација по повод денот на АРМ

По повод 18ти Август, традиционално на денот на Армијата на Република Македонија, Армијата на Република Македонија на 13.08.2010 година, донираше 40 пакети со облека и обувки и 6 хигиенски пакети наменети за подршка на програмата за бездомници – поточно за лицата кои го посетуваат Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скоје лоциран во Момин Поток.

Повеќе...

Традиција во името на хуманоста и солидарноста

По повод Денот на солидарноста 26 Јули, Црвениот крст на град Скопје во соработка со Републичкиот завод за Трансфузиологија ја организира традиционалната крводарителска акција, која оваа година беше организирана во Домот на АРМ од 9.00 - 17.00 часот

Повеќе...

Црвено крсташи на машкиот камп во Маврово

Годинава по втор пат се реализираше седумдневниот Машки камп за млади лидери од страна на Америчкиот Мировен корпус, кој и овој пат беше реализиран во соработка со Црвениот крст на град Скопје И Американска амбасада. Истиот се случи во периодот од 25 Јуни до 1 Август во детското одморалиште Бунец во Маврово.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE