Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2010

Натпревар по прва помош

Во рамките на програмата за подигање на свеста за значењето на првата помош и регрутирање на млади волонтери на Црвениот крст на 09.06.2010 година на платото пред спомен куката на мајка Тереза се одржа градскиот натпревар по прва помош за екипите на подмладокот на Црвениот крст на ниво на Скопје под мотото ПРВАТА ПОМОШ СПАСУВА ЖИВОТ.

Повеќе...

65 години на црвен крст на град Скопје

На 26 мај 2010 година (среда) под покровителство на градоначалникот на градот Скопје, Црвен крст на град Скопје ја одбележа 65-годишнината од своето формирање.

Повеќе...

Уште едно финале на ЦКА-ПХВ

Прославувањето на меѓународниот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина со организирање на финалната ЦКА-ПХВ работилница токму на овој датум веќе одамна прерасна во традиција.

Повеќе...

СКОПСКИ МАРАТОН 2010

И оваа година Црвениот крст на град Скопје беше донатор на Скопскиот  маратон со учество на 4 тима за обезбедување на учесниците на трката.

Повеќе...

Професионалност и високи етички норми на др. Јован Крстевски во служба на хуманоста

Поради итноста и неодложноста на случај детектиран со здравствената состојба на бездомник, тимот кој го вод пунктот за бездомници во текот на денешниот ден интервенираше во овој исклучително тежок случај.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE