Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2010

Помислете и на нас

Црвениот крст на град Скопје во соработка со 5-те ООЦК традиционално се вклучува со активности и посебна програма по повод одбележувањето на 16 Октомври -  Меѓународниот  ден на гладта.

Повеќе...

„ЗАШТИТИ СЕ ОД ПРЕДРАСУДИ !“

Одбележан светскиот ден за борба против ХИВ СИДА

Повеќе...

Отворено прифатилиште во Пунктот за бездомници во Момин поток

Кревет за привермено згрижување ќе можат да добијат бездомниците во ново отвореното Прифатилиште за бездомници кое на  17 Ноември беше пуштено во употреба од страна на Гренералниот секретар на Црвен крст на Р.Македонија, Саит Саити и Градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски.

Повеќе...

Крводарителска акција во чест на Тоше

Крводарителска акција под мотот „Јас штотуку спасив живот, а Вие?“, посветена на нашата голема музичка ѕвезда Тоше Проески,

се одржа на 05 Октомври во периодот од 10 до 16 часот во фоајето на домот на АРМ во Скопје.

Повеќе...

Нашиот позитивен пример

Во текот на месец септември волонтерите од клубот на млади при Црвен крст на град Скопје имаа собирна акција на половна облека.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE