Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2011

Грижа за стари лица во домашни услови

Во пресрет на Новогодишните празници, на социјално загрозените и изнемоштени стари лица во проектот „Грижа за стари лица во домашни услови“

им беше доделена помош во храна и хигиена.

Повеќе...

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА АКЦИЈА НА ПЛАНИНСКИТЕ СПАСИТЕЛИ

На 10 декември 2011 година околу 15 часот планинските спасители на Црвен крст на град Скопје, од ЦУК и Полициските станици Карпош и Ѓорче добиле информација и побарале помош

за потрага по двајца залутани момчиња над карпите на шишевски манастир во реонот на Матка.

Повеќе...

Волшебна елка на желби 3

Водени од идејата дека секој човек, особено дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници Ramstor Мall,

Црвен крст на град Скопје и ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Скопје по втор пат ќе организираат Новогодишен настан за 64 деца сместени во згрижувачки семејства на територија на град Скопје.

Повеќе...

Планинските спасители на курс за ориентација во простор

Планинските спасители на Црвениот крст на град Скопје, континуирано преку курсеви, тренининзи, вежби ги усовршуваат вештините за спасување на планина и потрага по исчезнати граѓани.

Повеќе...

Информација За учеството на Црвениот крст на град Скопје во акцијата Денот на дрвото

И ова година Црвениот крст на град Скопје со мобилните тимовите за обезбедување се вклучи во акцијата Денот на дрвото.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE