Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

1400 млади обучени за дисеминација

Во рамките на новиот циклус на ЦКА-ПХВ програма, се организираше еднодневна обука за 40 дисеминатори за ЦКА ПХВ моделот

дел од нив се по прв пат во програмата, а дел од нив веќе биле вклучени во некој од предходните циклуси.

Обучените дисеминатори во периодот до 7 ноември, на територија на целата држава ќе обучаат 1400 младинци, потенцијални волонтери на возраст од 14 до 18 година за историјатот на Црвениот крст, фундменталните принципи, за амблемите, за компонентите на Движењето, за меѓународното хуманитарно право...
Со поддршка на дисеминаторите младите, во текот на месецот Ноември, ќе ја поминаат и втората ЦКА-ПХВ обука, за изработка на малите проекти, ќе ја ставаат хуманоста во акција и ќе ги реализираат своите мали проектиза доброит на заедницата.
Целта на програмата е задржување на што поголем број на волонтери во редовите на организацијата, во клубовите на младите.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE