Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Информација За учеството на Црвениот крст на град Скопје во акцијата Денот на дрвото

И ова година Црвениот крст на град Скопје со мобилните тимовите за обезбедување се вклучи во акцијата Денот на дрвото.

Мобилните тимови со возила ги обезбедуваа локалоитетите Мршавци, Водно на вториот видиковец, на стартот на жичницата и кај милиниумскиот крст.
Во акцијата учествуваа волонтери оспособени за прва помош, планинските спасители и докторите вработени во Црвен крст на град Скопје.
Мобилните тимови беа во униформи а возилата обележени со знакот на Црвен крст и со знамиња на Црвен крст. Мобилните тимови беа препознатливи на сите локалитети каде се садеа дрва.
Во Мршавци миобилниот тим имаше три интервенции на колабси од кој еден мораше да го транспортираат до Скопје.
Покрај интервенциите нашите тимови се вклучија и во садење дрвја.
Студеното и магливо време не ги спречи хуманите волонтери и доктори крајно професионално и дисциплинирано да си ја завршат задачата и да дадат допринос за имиџот на Организацијата на Црвениот крст.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE