Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ИНСТИТУТ ЗА ЕТНОЛОГИЈА И АНТРОПОЛИГИЈА(ИЕА) И ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ

Црвениот крст на град Скопје(ЦКГС) и Институтот за Етнологија и Антропологија(ИЕА) минатата недела потпишаа меморандум за сорабтока во знак на досегашните и идните активности.

Црвениот крст на град Скопје(ЦКГС) и Институтот за Етнологија и Антропологија(ИЕА) минатата недела потпишаа меморандум за сорабтока во знак на досегашните и идните активности.
Покрај институтционалната соработка која и досега се манифестираше во споделвуање на знаењата во стручните области на соработниците, ИЕА и ЦКГС овој пат ќе реалзиираат заеднички активности посветени на студентите и волонтерите.
Идејата за наредна поголема активност која заеднички би се имплементирала е во рамките на проектот „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“.
Двете институции токму во силата која на терен ја носат волонтерите, а стручното знаење од областа кое го поседуваат студентите на ИЕА го прнајдоа вистинскиот начин за утврдување на приаказните кои старите лица во домашни услови и во дневниот центар ги носат и се вредни за споделување.
На тој начин ќе се оствари меѓусебна смена на знаења и вештини од стручнат област на антропологијата и етнологијата но и човековите вредности и хуманоста за која волонтерите се најверодостојните амбасадори.
Истовремено, старите лица ќе бидат анимирани и ќе се оствари дополнителен чекор во поттикнувањето на активното стареење.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE