Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2012

Недела на Промоција на хумани вредности 21-27 септември

Во рамките на 15 –годишната Национална програма на Црвен крст на Р.Македонија, Црвен крст во акција-промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ) младите учат за културата како систем на вредности, за културата на дијалог како основен предуслов за градење на интеркултурно опшество, а при тоа и изработуваат и мали проекти за добробит на заедницата.

Повеќе...

Црвен крст на град Скопје добитник на наградата Мајка Тереза

Во Домот на Армијата во Скопје по 15 – ти пат беа доделени наградите Блажена Мајка Тереза големата хуманистка и нобеловка за мир.

Повеќе...

Одбележан Светскиот ден на Првата помош

SLIKA
Црвениот крст на град Скопје се приклучи кон одбележувањето на Светскиот ден на првата помош, кој оваа година се одбележи под мотото: „Првата помош за ранливото население“

Повеќе...

Традиционална акција на Црвениот крст на град Скопје и Американската амбасада

На 10 Септември, пред Американската амбасада во Скопје, Црвениот крст на град Скопје во соработка со амбасадата ја реализираше четвртата по ред крводарителска и собирна акција.

Повеќе...

Масажа

На крајот на месецот Август, во рамките на Дневниот Центар за стари лица и Центарот за давање помош во домашни услови, а во соработка со Заводот за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид “Димитар Влахов” од Скопје, беа организирани тераписки третмани за корисниците на дневниот центар.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE