Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2012

Волонтерите на ЦКГС чекор поблискуво разбирањето на потребите на лицата со оштетен вид

Во рамките на активностите на проектот В.И.П.(V.I.P. – Visually Impaired People), посветен на лицата со оштетен вид, волонтерите на Црвениот крст на град Скопје добија обука за потребите на лицата со оштетен вид.

Повеќе...

ДИСТРИБУЦИЈА НА ПРЕХРАМБЕНИ ПАКЕТИ

Како месец мај, така и за јуни децата од предучилишната група, односно семејствата беа поддржани со дистрибуција на прехрамбени пакети.

Повеќе...

КРВОДАРИТЕЛИТЕ ТРИУМФИРАА НА ТРАДИЦИОНАЛНАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ПО ПОВОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ОД 1963

Вкупно 240 крвни единици беа собрани на 26 јули на традиционалната крводарителска акција која Црвениот крст на град Скопје ја организира по повод катастрофалниот земјотрес кој го пторесе Скопје во 1963тата година.

Повеќе...

Предавање за Висок крвен притисок во Дневниот Центар за стари лица

Во рамките на активностите на Дневниот Центри за стари лица на 17 јули беше организирано предавање за здравствениот аспект на високиот крвен притисок и начини на справување со истиот, со посебен акцент на овој здравствен проблем кај лицата од трето доба.

Повеќе...

ПОСЕТА НА ОЛИМПИСКИ БАЗЕН

Во рамките на програмските летни активности на Едукативниот центар, како и во летниот период од минатата година, по втор пат на 19.07.2012 година, на 10 најактивни и најредовни деца од бегалската заедница кои редовно го посетуваат Центарот, им беше овозможен 3 часовен престој во Олимпискиот базен во Скопје.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE