Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2012

ИЗРАБОТКА НА ОРИГАМИ И НАКИТ СО КЛУБ НА МЛАДИ ВО ЦЕНТАРТОТ ЗА ПОДДРШКА

Во рамките на летните активности со децата од бегалската заедница кои го посетуваат Едукативниот центар и во соработка со Клубот на млади при Црвен крст на град Скопје се одржаа две креативни работилници на 25 и 27 јули 2012, односно изработка на оригами и изработка на накит.

Повеќе...

ПРИКАЗНА ЗА НАСТАНОКОТ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ ВО ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР ЗА СТАРИ ЛИЦА

Во двете простории на Дневниот центар за стари лица, во ДХО Даре Џамбаз и ООЦК Чаир, беше оддржана дисеминациска обука на 10ти и 13ти овој месец, прилагодена за активните пензионери/стари лица над 60 години.

Повеќе...

Предавање за топлотниот бран во Дневниот Центар за стари лица

Во рамките на активностите на Дневниот Центри за стари лица во текот на минатата недела во двете простории на центарот, на 5 и 6 јули, беа одржани две предавања за влијанието на топлотниот бран врз здравјето на лицата од трето доба и препораки како да се заштитиме од истиот.

Повеќе...

6 автобуси со знак на Црвен крст

6 автобуси на ЈСП се избрендирани со знакот на Црвениот крст на град Скопје.

Повеќе...

Дистрибуција на вода

За прв пат ова година Младите од клубот на млади на Шуто Оризари дистрибуираа вода во својата заедница, во Шуто Оризари.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE