Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2012

Проект со Француска Амбасада за обука на инструктори по ПП од Ромската популација

Црвен крст на град Скопје во соработка со Француска Амбасада реализира проект преку кој се испечати прирачник по ПП за возачи на ромски јазик.

Повеќе...

Донација од Меѓународни училишта НОВА

Бездомиците кои го посетуваат пунктот за бездомници на ЦК во Момин поток, минатиот петок добија донација во храна од страна на Меѓународните училишта НОВА.

Повеќе...

Топлотни бранови

Црвен крст на град Скопје и оваа година во текот на вчерашниот ден (12 јуни) ги активираше членовите на ТОК ( Тимот за одговор при катастрофи) со цел намалување на штетите и последиците од топлотните бранови.

Повеќе...

Градски натпревар по ПП за подмладок

Црвен крст на град Скопје, по четврти пат организираше градски натпревар по Прва помош на категорија подмладок за најуспешните три екипи, од секоја општинска организација на Црвен крст на територија на град Скопје.

Повеќе...

Вежба на ТОК на Водно

ТОК ( тимот за одговор при катастрофи) на 09.06.2012 година во Центарот Даре Бомбол на Водно имаше вежба со цел да се провери опремата и истата да се среди со цел подготвеност на ТОК за да дејствува во случај на катастрофи.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE