Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2012

Пакети за деца од улица

20 деца од улица и нивни семејства примија пакети со храна која беше собрана во соработка со Американската амбасада.

Повеќе...

Помош за бездомници при студениот бран

Црвениот крст на град Скопје со поддршка на градот Скопје и оваа година ќе им понуди 24 часовно згрижување на бездомниците во Прифатилиштето за бездомници во Момин Поток согласно временските услови и потребите на корисниците.

Повеќе...

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ИНСТИТУТ ЗА ЕТНОЛОГИЈА И АНТРОПОЛИГИЈА(ИЕА) И ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ

Црвениот крст на град Скопје(ЦКГС) и Институтот за Етнологија и Антропологија(ИЕА) минатата недела потпишаа меморандум за сорабтока во знак на досегашните и идните активности.

Повеќе...

Волшебна елка на желби 4

Црвениот крст на град Скопје, Рамстор Малл и ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Скопје, со поддршка на а.д. Комерцијална банка по четврти пат го организираат Новогодишен настан за околу 70 деца сместени во згрижувачки семејства на територија на град Скопје.

Повеќе...

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ВОЛОНТЕРИЗМОТ

Во соработка со народната канцеларија на претседателот на РМ д-р Ѓорге Иванов, Црвениот крст на град Скопје го одбележа Светскиот ден на волонтеризмот - 05 Декември.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE