Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2013

Новогодишни пакети со топла облека и храна за бездомниците

По повод новогодишните празници градоначалникот на град Скопје г-динот Коце Трајановски и Секретарот на Црвен крст на град Скопје, г-ѓа Сузана Тунева Пауновска го посетија Пунктот за бездомници во Момин поток и имаа прилика да поразговараат со корисниците и да им поделат новогодишни пакети со топла облека и пакети со храна.

Повеќе...

Одбележување на Неделата на борба против трговија со луѓе 2-9 декември 2013

Од 2-9 Декември 2013 во Македонија се одбележува светската Недела на борба против трговијата со луѓе.

Повеќе...

13 Ноемвриска награда

“Традиционалната годишна награда „13 Ноември на Град Скопје“, за особени достигнувања и остварувања во сите сегменти на животот, е знак на признание на Градот Скопје кон сите оние што со својот труд и дотигнувања придонеле за развојот на овој град, но и за  севкупниот напредок и афирмација на Република Македонија, во и надвор од нејзините граници” - беше пораката која ја упати градоначалникот на градот Скопје г. Коце Трајановски на свечениот настан за доделување на наградата 13-ти Ноември.

Повеќе...

Завршува стариот и започнува новиот ПХВ циклус

Доделен ПХВ Оскар за најдобар филм

Повеќе...

ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕ НА СТАРИТЕ ЛИЦА

На 1ви октомври во Музејот на Град Скопје со промоција на филмот „Како вчера да се родив“ Црвениот крст на град Скопје го одбележа Светскиот ден на старите лица.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE