Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Донација од АРМ

Во пресрет на 18 Август, ден на Армијата на Р. Македонија, преку Црвениот крст на град Скопје реализирана е донација на облека и обувки за потребите на ранливите категории насление.

Истата е собрана по иницијатива на припадниците на АРМ при полкот за Специјално операции (Ренџери и Волци) кои оваа активност традиционално ја организираат во знак на солидарност и помош за социјално ранливите корисници.

Oблеката и обувките ќе бидат наменети за лицата кои го посетуваат пунктот за бездомници на Црвен крст во Момин поток, како и за  лица/ семејства кои имаат потреба од ваков вид помош.

Оваа иницијатива на АРМ на РМ е уште еден позитивен пример во нашата заедници за потребата од меѓусебна помош и градење на релации кои се позитивен пример во опкружувањето.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE