Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

13 Ноемвриска награда

“Традиционалната годишна награда „13 Ноември на Град Скопје“, за особени достигнувања и остварувања во сите сегменти на животот, е знак на признание на Градот Скопје кон сите оние што со својот труд и дотигнувања придонеле за развојот на овој град, но и за  севкупниот напредок и афирмација на Република Македонија, во и надвор од нејзините граници” - беше пораката која ја упати градоначалникот на градот Скопје г. Коце Трајановски на свечениот настан за доделување на наградата 13-ти Ноември.

Оваа година, во областа хуманитарна активност, на огромно задоволство на сите вработени и волонтери во Црвениот крст на град Скопје, наградена беше г-ѓа Сузана Т.Пауновска, Секретар на Црвен крст на град Скопје. 

 Наградата ја врачи градоначалникот на градот Скопје г. Трајановски кој се обрати и ги поздрави сите присутни и го потенцираше особениот придонес на секој од наградените во ралични полиња за градот Скопје и воопшто за заедницата во која живееме.

Манифестацијата продолжи со гала концерт на Македонската филхармонија, подготвен во чест на големиот празник на градот Скопје и сите наградени.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE