Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на Неделата на борба против трговија со луѓе 2-9 декември 2013

Од 2-9 Декември 2013 во Македонија се одбележува светската Недела на борба против трговијата со луѓе.

Црвен крст на РМ во соработка со повеќе невладини организации поддржани и од Националната комисија за борба против трговија со луѓе, е дел од кампањата „ПРЕСЕЧЕТИ ГИ КОНЦИТЕ на трудовата експлоатација и трговијата со деца во Македонија“. Во Трговскиот центар РАМСТОР-Скопје, волонтерите на Црвен крст на град Скопје во период од 12-20,00 часот на отворен штанд дистрибуираат едукативен флаер и ги информираат граѓаните на кој начин може да се поддржи кампањата. Целта на истата е формирање на Фонд за поддршка на децата кои се присилени да питачат, како и за покривање на трошоците потребни за храна, облека, и други потреби за решавање на овој општествен проблем. 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE