Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2013

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ФОРМИРАЊЕ НА Црвениот крст на Р.Македонија

По повод светскиот ден на крводарителството и формирањето на ЦКРМ, 17 Март, Црвениот крст на град Скопје и медицинската екипа од градската болница 8 Септември, Скопје одржаа крводарителска акција во домот на Армијата во Скопје на 17.03.2013 година од 10:00 до 16:00 часот.

Повеќе...

Пензионерките од Дневен центар ДХО Даре Џамбаз мотиватори на уличните продавачи на списанието „Лице в лице“

Околу 15 пензионирани жени на отворен форум, а по повод 8ми Март ги споделија своите животни и работни искуства со продавачите на активистичкото улично списание „Лице в лице“ во Дневниот центар за стари лица во ДХО Даре Џамбаз.

Повеќе...

Грижа за стари лица во домашни услови втора година волонтерите посветени на старите лица во домашни услови

Во рамките на проектот Грижа за стари лица т.е. „Дневен цнетар за стари лица и цнетар за давање помош во домашни услови“, вотра година 8ми март е поубав и со поголемо внимание за 104 жени колку вкупно бројат жените кои се посетени во домашни услови.

Повеќе...

Во пресрет на 8-Ми Март

Во пресрет на 8-ми Март , Меѓународниот ден на жената, Црвениот крст на град Скопје со поддршка на волонтерите во организацијата ќе посети неколку институции и за припадничките на женскиот пол ќе донира подароци.

Повеќе...

91 НАСМЕВКА ЗА ДЕЦАТА ОД СЕЛАТА МАЛИНО, БРЕСТ И ТАНУШЕВЦИ

05 Март - Ден на радост за децата од с. Малино, с. Танушевци и с. Брест каде  беа донирани 91 капа и шал, во чија изработка помогнаа Клубот на жени при ООЦК Чаир и корисниците на Дневниот центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE