Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2014

Дисеминација за најмладите

100 ученици од основно училиште “11 Октомври” ги посетија просториите на Црвениот крст на град Скопје и Општинската организација на Црвен крст Центар.

Повеќе...

„Да споделиме радост“ Заедничка хуманитарна акција на Црвен крст и ЕВН Македонија

Црвениот крст на Република Македонија по четврти пат и оваа година во соработка и поддршка на EVN Македонија по повод Новогодишните празници организира заедничка хуманитарна акција „Да споделиме радост“.

Повеќе...

Традиционална крводарителска акција по повод 13 Ноември

На 13 Ноември, кога нашиот град одбележува 70 години од ослободувањето, Црвен крст на град Скопје традиционално се вклучува во одбележувањето на денот преку организирање на крводарителската акција.

Повеќе...

ПРВА ПОМОШ СПАСУВА ЖИВОТ ТОК СПАСУВА ПОВРЕДЕНИ ОД ОПОЖАРЕН АВТОБУС

По повод 70 години одбележување на ослободување на градот Скопје.Црвениот крст на град Скопје во соработка со град Скопје организираше симулациска вежба “Првата помош спасува живот” со сценарио опожарен автобус на Рекорд.

Повеќе...

ПРИЗНАНИЕ ЗЛАТЕН СТРИП ЗА БОГДАН НИКОЛИЌ – КОРИСНИК НА ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА СТАРИ ЛИЦА

Богдан Николоќ, коринсик на Дневниот центар за стари лица и учесник во ликовната работилница,  како претставник на Црвениот крст на град Скопје зема учество во 12-тиот Меѓународен Салон за најдобар стрип во Велес.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE