Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПРИЗНАНИЕ ЗЛАТЕН СТРИП ЗА БОГДАН НИКОЛИЌ – КОРИСНИК НА ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА СТАРИ ЛИЦА

Богдан Николоќ, коринсик на Дневниот центар за стари лица и учесник во ликовната работилница,  како претставник на Црвениот крст на град Скопје зема учество во 12-тиот Меѓународен Салон за најдобар стрип во Велес.

Тој се здоби со признание-сепцијална награда „Златен стрип“, на отворениот конкурс, за својот стрип насловен како и главниот јунак Јордан Хаџи Константинов – Џинот. Оваа работилница во рамките на Дневниот центар за стари лица се имплементира веќе една година во континуитет со цел промоција на активно стареење, а активно учество земаат секој четврток од 12ч 13 талентирани корисници, кои ги насочува и надгледува проф. м-р. Стојче Тоциновски. Како една од најсофистицираните изработки „Златниот стрип“ е признание не само за г-дин.Богдан туку за целиот концепт на сликарската работилница, со која докажува дека лицата во трето доба можат успешно да учествуваат во сите разновидни активности на општеството и да даваат свој значаен придонес.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE