Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПРВА ПОМОШ СПАСУВА ЖИВОТ ТОК СПАСУВА ПОВРЕДЕНИ ОД ОПОЖАРЕН АВТОБУС

По повод 70 години одбележување на ослободување на градот Скопје.Црвениот крст на град Скопје во соработка со град Скопје организираше симулациска вежба “Првата помош спасува живот” со сценарио опожарен автобус на Рекорд.

Волонтерите на Тимот за одговор при катастрофи заедно со тимовите на ООЦК Кисела Вода и Центар ги евакуираа и им укажа Прва помош на 30 повредени патници. 6 потешко повредени со возила на ЦКГС и Амбулантното возило на ЦКГС беа пренесени до најблискиот клинички центар. Вежбата се одвиваше во соработка со СВР МВР Скопје и Противпожарна бригада. Вежбата имаше за цел да се обиде да им ја доближи Првата помош до граѓаните и истовремено да им ја потенцираат важноста од навремено и правилно укажување на Прва помош. 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE