Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Традиционална крводарителска акција по повод 13 Ноември

На 13 Ноември, кога нашиот град одбележува 70 години од ослободувањето, Црвен крст на град Скопје традиционално се вклучува во одбележувањето на денот преку организирање на крводарителската акција.

Истата се реализираше во просториите на Дневниот центар за дарување крв на Црвен крст на град Скопје во ДХО Даре Џамбаз со поддршка на волонтерите од клуб 25 и младите од ООЦК Карпош. На акцијата крв даруваа 60 дарители. Во склоп на самата акција, Црвен крст на град Скопје додели награди и признанија за најуспешни крводарители, фирми/компании, образовни институции и сл. kои дале нaјголем придонес во промоција и унапредување на крводарителството на територија на градСкопје. Оваа година наградени беа: Мирко Инчевски (ООЦК Центар)Крводарител со најголем број евидентирани крводарувања (за 2013 година) Јованка Муратовска (ООЦК Гази Баба)Крводарителка со најголем број евидентирани крводарувања (за 2013 година) Валентина Иванова (ООЦК Центар) Мотиватор на полето промоција и унапредување на крводарителството во 2013 година а.д. Факом (ООЦК Гази Баба)Работна организација со постигнати најдобри резултати на полето крводарителство во 2013 година СУГС Васил Антевски Дрен (ООЦК Кисела Вода)Образовна институција со постигнати најдобри резултати на полето крводарителство во 2013 година Јовица Какиевски (ООЦК Кисела Вода)Најуспешен млад крводарител со најмногу евидентирани крводарувања во текот на 2013 година Горан Велковски (клуб 25)Постигнати резултати на полето промоција и унапредување на крводарителството во град Скопје за 2013 година Деан Стојковски(клуб на крводарители)Постигнати резултати на полето промоција и унапредување на крводарителството во град Скопје за 2013 година

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE