Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„Да споделиме радост“ Заедничка хуманитарна акција на Црвен крст и ЕВН Македонија

Црвениот крст на Република Македонија по четврти пат и оваа година во соработка и поддршка на EVN Македонија по повод Новогодишните празници организира заедничка хуманитарна акција „Да споделиме радост“.

Целта на оваа акција е да се подари насмевка и радост на децата на социјално загрозени семејства и  децата со посебни потреби и да се споделат среќните моменти  за Новогодишните празници.

На територија на град Скопје, Црвениот крст на град Скопје организираше заеднички Новогодишен настан за 100 деца со посебни потреби, деца со воспитно социјални проблеми и деца од ранливи категории семејства во Театарот за деца и млади. Настанот се реализираше на 12.12.2014 год., а децата ја проследија претставата “Веселата улица”. Кон крајот на претставата пристигна и Дедо Мраз кој ги изненади децата и ги анимираше при доделувањето на подароците. Во периодот 15-25.12 преостанатите 280 подароци ќе бидат однесени во установи кои згрижуваат ранливи деца од различни категории на територија на град Скопје.

На заедничкото дружење со децата присуствуваa и подароците ги врачиja претставниците на ЕВН Македонија, Секретарот на Црвен крст на град Скопје и волонтерите од клуб на млади на Црвен крст на град Скопје.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE